Dobry den, kedy sa tam dá ten cícer? Asi to v recepte nechtiac vypadlo.. Ďakujem pekne.
Cícerová polievka s kuracím mäsom
(5-6 porcií)
200 g cíceru (namáčať min. 1 hodinu, ideálne cez noc)
1 menšia cibuľa
1 kuracie stehno (s kožou a kosťou)
3 strúčiky cesnaku
1 zemiak
1 bobkový list
1 ČL majoránky (sušená alebo čerstvá)
soľ, čierne korenie
olivový olej
na ozdobenie nasekaná pažítka alebo petržlenová vňať
Postup:
Na troške oleja krátko orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme kuracie stehno, bobkový list a prelisovaný cesnak a krátko orestujeme. Zalejeme vodou cca 1L ( max ½ objemu hrnca). Dáme na kocky nakrájaný zemiak a čierne korenie. Nesolíme!
Natlakujeme hrniec na druhý krúžok a varíme 15 min. Odstavíme a necháme samovoľne odtlakovať.
Vyberieme mäso a polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme soľ a majoránku a 1 min povaríme.
Podávame s kúskami uvareného mäsa a posypané čerstvými bylinkami.
Tip č.1
Keď je polievka uvarená, je možné rozmixovať len časť. Zmiešam ju so zvyškom polievky a dochutím soľou a majoránkou. Uvarené cícerové gulôčky sú príjemne chrumkavé.
Tip č.2
Keď robím verziu bez mäsa, pridám viac cesnaku a byliniek. Prebijú jemnú pachuť cíceru.
Tip č.3
Ak uberiem z vody a pridám kuracie stehná podľa počtu osôb, výborná rýchla večera je na svete :)