Cícerová polievka s kuracím mäsom

(5-6 porcií)

200 g cíceru (namáčať min. 1 hodinu, ideálne cez noc)

1 menšia cibuľa

1 kuracie stehno (s kožou a kosťou)

3 strúčiky cesnaku

1 zemiak

1 bobkový list

1 ČL majoránky (sušená alebo čerstvá)

soľ, čierne korenie

olivový olej

na ozdobenie nasekaná pažítka alebo petržlenová vňať

 

Postup:

Na troške oleja krátko orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme kuracie stehno, bobkový list a prelisovaný cesnak a krátko orestujeme. Zalejeme vodou cca 1L ( max ½ objemu hrnca). Dáme na kocky nakrájaný zemiak a čierne korenie. Nesolíme!

Natlakujeme hrniec na druhý krúžok a varíme 15 min. Odstavíme a necháme samovoľne odtlakovať.

Vyberieme mäso a polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme soľ a majoránku a 1 min povaríme.

Podávame s kúskami uvareného mäsa a posypané čerstvými bylinkami.

 

Tip č.1

Keď je polievka uvarená, je možné rozmixovať len časť. Zmiešam ju so zvyškom polievky a dochutím soľou a majoránkou. Uvarené cícerové gulôčky sú príjemne chrumkavé.

 

Tip č.2

Keď robím verziu bez mäsa, pridám viac cesnaku a byliniek. Prebijú jemnú pachuť cíceru.

 

Tip č.3

Ak uberiem z vody a pridám kuracie stehná podľa počtu osôb, výborná rýchla večera je na svete :)

 

 

 

Diskusná téma: *Cícerová polievka

Dátum: 04.10.2020

Vložil: Ludka

Titulok: Kedy cícer?

Dobry den, kedy sa tam dá ten cícer? Asi to v recepte nechtiac vypadlo.. Ďakujem pekne.

Pridať nový príspevok