Kurací vývar
1 kurací chrbát
kuracie drobky/stehno/prsia
soľ, korenie
4 mrkvy
3 petrzleny
malý kaleráb
½ celeru
¼ mladého kelu
1 cibuľa
2 bielky
rezance do polievky
Postup:
Mäso vložíme do hrnca, pridáme vodu do 1/2 objemu hrnca, soľ a korenie.
Natlakujeme hrniec na druhý krúžok a varíme 25 min. Odstavíme a necháme samovoľne odtlakovať.
Uvarené mäso vyberieme a do vývaru vložíme očistenú zeleninu. Ak je vody nad ½ objemu, vývar odoberieme. Natlakujeme hrniec na druhý krúžok a varíme 5 min. Odstavíme a necháme samovoľne odtlakovať.
(Ak nemám čas, alebo mi nevadí, že vývar nie je číry, tak polievku len precedím cez sitko.)
Pre číry vývar, pozrite Tip č.1.
Podávame s nakrájaným mäsom, zeleninou a uvarenými rezancami.
Tip č.1
Uvarenú zeleninu vyberiem a vývar nechám vychladnúť, prípadne dolejem 1L studenej vody, vývar je dosť silný.
2 bielka a 1 dcl studenej rozšľahám vidličkou, vlejem do vlažnej polievky a premiešam. Pomaly privediem do varu a nechám 1 min prevariť (kým sa bielka vyzrážajú). Odstavím a precedím cez sitko vyložené plátnom (používam kus bavlnenej plienky). Vývar zostane krásne číry.
Tip č.2
Ak chcem viac vývaru (je dosť silný) a nečírim ho bielkami, vlejem do horúcej polievky 1L vriacej vody. Prevarím a precedím cez sitko.
Diskusná téma: *Kurací vývar
Neboli nájdené žiadne príspevky.