Šošovicová na kyslo

 

250 g šošovice (namočená cca 2 hod)

2 zemiaky

2 údené rebrá (alebo čo máte radi, alebo nič :))

1 bobkový list

1 strúčik cesnaku

0,5L mlieka

250ml kyslej smotany

3PL hladkej múky

1PL cukru

1PL octu

soľ, čierne korenie

varené vajíčka/volské oká (ako príloha)

 

Postup:

Do hrnca vložíme vopred namočnú a prepláchnutú šošovicu, mäso, bobkový list a zalejeme vodou tak 2 cm nad šošovicu (min 250ml, max ½ objemu hrnca).

Natlakujeme hrniec na druhý krúžok a varíme 10 min. Odstavíme a necháme samovoľne odtlakovať.

Vyberieme mäso a do vriacej polievky dáme pretlačený cesnak, soľ, korenie a zátrepku z mlieka, smotany a múky. Za občasného miešania prevaríme 5 min bez pokrievky. Odstavíme a vmiešame cukor a ocot.

Podávame s uvareným vajíčkom alebo volským okom a údeným mäsom.

 

Tip č.1

Solím až po uvarení, aby som skrátila dobu varenia.

 

Tip č.2

Aby sa mi nespravili hrčky zo smotany, do vymiešanej zátrepky dám 2 naberačky vriacej polievky, premiešam a vlejem do hrnca.

 

Diskusná téma: *Šošovicová na kyslo

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok