Šošovicová na kyslo
250 g šošovice (namočená cca 2 hod)
2 zemiaky
2 údené rebrá (alebo čo máte radi, alebo nič :))
1 bobkový list
1 strúčik cesnaku
0,5L mlieka
250ml kyslej smotany
3PL hladkej múky
1PL cukru
1PL octu
soľ, čierne korenie
varené vajíčka/volské oká (ako príloha)
Postup:
Do hrnca vložíme vopred namočnú a prepláchnutú šošovicu, mäso, bobkový list a zalejeme vodou tak 2 cm nad šošovicu (min 250ml, max ½ objemu hrnca).
Natlakujeme hrniec na druhý krúžok a varíme 10 min. Odstavíme a necháme samovoľne odtlakovať.
Vyberieme mäso a do vriacej polievky dáme pretlačený cesnak, soľ, korenie a zátrepku z mlieka, smotany a múky. Za občasného miešania prevaríme 5 min bez pokrievky. Odstavíme a vmiešame cukor a ocot.
Podávame s uvareným vajíčkom alebo volským okom a údeným mäsom.
Tip č.1
Solím až po uvarení, aby som skrátila dobu varenia.
Tip č.2
Aby sa mi nespravili hrčky zo smotany, do vymiešanej zátrepky dám 2 naberačky vriacej polievky, premiešam a vlejem do hrnca.
Diskusná téma: *Šošovicová na kyslo
Neboli nájdené žiadne príspevky.