Chili con carne 

(6 porcií)

700g mleté hovädzie predné

1 veľká cibuľa

250g veľkej fazule (namočená cca 6 hod, ideálne cez noc)

1 konzerva krájaných rajčín

250g rajčinového pyré

2 strúčiky cesnaku

2 ČL mletej sladkej papriky

1 ČL mletej chili papriky

½ ČL mletej rasce

soľ

čierne korenie

olej

(Solamyl na zahustenie)

 

Postup

Na kocky nakrájanú cibuľu orestujeme dozlatista na oleji. Pridáme mäso, rýchlo opražíme zo všetkých strán, nakoniec pridáme koreniny a cesnak a kratučko orestujeme. Pozor nesoliť!!!

Pridáme krájané rajčiny, namočnú fazuľu a cca 300 ml vody.

Pomaly natlakujeme hrniec na druhý krúžok a varíme 25 min. Odstavíme a necháme samovoľne odtlakovať.

Pridáme rajčinové pyré a osolíme. Necháme prevariť.

 

Podávame s kyslou smotanou a ryžou.

 

Tip č.1

Hrniec tlakujem pomaly, mleté mäso má tendenciu sa pripáliť (indukcia – stupeň 5)

 

Tip č.2

Chili nechám odstáť do druhého dňa, aby sa chute pekne spojili.

 

Tip č.3

Ak chcem hustejšiu šťavu, rozmiešam v troške vody 1PL Solamylu, vlejem k chili a za stáleho miešania nechám 1 min prevariť.

 

Diskusná téma: *Chili con carne

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok