Chili con carne
(6 porcií)
700g mleté hovädzie predné
1 veľká cibuľa
250g veľkej fazule (namočená cca 6 hod, ideálne cez noc)
1 konzerva krájaných rajčín
250g rajčinového pyré
2 strúčiky cesnaku
2 ČL mletej sladkej papriky
1 ČL mletej chili papriky
½ ČL mletej rasce
soľ
čierne korenie
olej
(Solamyl na zahustenie)
Postup
Na kocky nakrájanú cibuľu orestujeme dozlatista na oleji. Pridáme mäso, rýchlo opražíme zo všetkých strán, nakoniec pridáme koreniny a cesnak a kratučko orestujeme. Pozor nesoliť!!!
Pridáme krájané rajčiny, namočnú fazuľu a cca 300 ml vody.
Pomaly natlakujeme hrniec na druhý krúžok a varíme 25 min. Odstavíme a necháme samovoľne odtlakovať.
Pridáme rajčinové pyré a osolíme. Necháme prevariť.
Podávame s kyslou smotanou a ryžou.
Tip č.1
Hrniec tlakujem pomaly, mleté mäso má tendenciu sa pripáliť (indukcia – stupeň 5)
Tip č.2
Chili nechám odstáť do druhého dňa, aby sa chute pekne spojili.
Tip č.3
Ak chcem hustejšiu šťavu, rozmiešam v troške vody 1PL Solamylu, vlejem k chili a za stáleho miešania nechám 1 min prevariť.
Diskusná téma: *Chili con carne
Neboli nájdené žiadne príspevky.