Morčacie stehno na paprike

1 vykostené morčacie stehno (cca 1kg)

3 cibule

1 PL mletá červená paprika

½ ČL mletá rasca

soľ

čierne korenie

(Solamyl na zahustenie)

 

Postup

Na kocky nakrájanú cibuľu orestujeme dozlatista na oleji. Mäso nakrájame na cca 2cm hrubé kocky a pridáme k cibuli, rýchlo opražíme zo všetkých strán, nakoniec kratučko orestujeme mletú červenú papriku a rascu a zalejeme vodou, aby zakryla mäso (min 250ml). Pridáme soľ a korenie.

Natlakujeme hrniec na druhý krúžok a varíme 6 min. Odstavíme a necháme samovoľne odtlakovať.

 

Podávame so zemiakovou kašou.

 

Tip

Ak chceme hustejšiu šťavu, rozmiešame v troške vody 1PL Solamylu, vlejeme k mäsu a za stáleho miešania necháme 1 min prevariť.

 

Diskusná téma: *Morčacie stehno na paprike

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok