Kurací paprikáš

(6 - 8 porcií)

1 kg kuracie prsia a stehná

200 g kuracie pečienky

1 cibuľa

2 ČL mletá červená paprika

1 bobkový list

1 byľka čerstvého tymiánu (nemusí byť)

250 ml kyslá smotana

soľ, čierne korenie

olej

(Solamyl na zahustenie)

 

Postup

Na kocky nakrájanú cibuľu orestujeme dozlatista na oleji. Pridáme mäso, ktoré rýchlo opražíme zo všetkých strán. Nakoniec kratučko orestujeme mletú červenú papriku a zalejeme vodou, aby jemne zakryla mäso (min 250 ml). Pridáme soľ, korenie, bobkový list a tymián.

Natlakujeme hrniec na druhý krúžok a varíme 8 min. Odstavíme a necháme samovoľne odtlakovať.

Prídáme zátrepku z kyslej smotany a 1 PL Solamylu (rozmiešaný v troške vody). Prevaríme 2 min, za občasného miešania.

 

Podávame s cestovinami.

 

Tip č.1

Aby sa mäso dobre orestovalo, robím to po častiach a opečené kusy dávam na tanier. Keď mám spravené všetky, dám ich naspäť do hrnca a pokračujem podľa postupu.

 

Tip č.2

Aby sa mi nespravili hrčky zo smotany, do vymiešanej zátrepky dám 2 naberačky vriacej šťavy, premiešam a vlejem do hrnca.

 

Tip č.3

Toto je ideálne jedlo na niekoľko dní. Prvý deň bez smotany (len zahustím Solamylom) a podávam napr. so zemiakovou kašou. Druhý deň so smotanou a cestovinou. Ak ešte niečo zostane aj na tretí deň, pokrájam mäso na drobnejšie kúsky a použijem ako náplň do opečenej bagety.

 

Diskusná téma: *Kurací paprikáš

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok