Kuskus s kuracím mäsom, rajčinami a hráškom

(3-4 porcie)

2 väčšie kuracie prsia

1 menšia cibuľa

1 strúčik cesnaku

1 konzerva lúpaných rajčín

2 hrste mrazeného hrášku

1 hrnček (250 ml) kuskusu

soľ, čierne korenie

olivový olej

čerstvý koriander (bazalka, tymián,...) na posypanie

 

Postup

Na kocky nakrájanú cibuľu opražíme dozlatista na oleji. Mäso nakrájame na cca 1 cm hrubé pásiky a pridáme k cibuli, rýchlo opražíme zo všetkých strán. Nakoniec krátko orestujeme prelisovaný cesnak. Zalejeme rajčinami, ktoré vareškou popučíme na menšie kúsky. Pridáme soľ a korenie. Zalejeme 2 hrnčekmi vody.

Natlakujeme hrniec na druhý krúžok a varíme 3 min. Odstavíme a necháme samovoľne odtlakovať.

Potom odoberieme 1 hrnček šťavy (použijeme neskôr pri podávaní) a pridáme hrášok. Za občasného miešania varíme 2 min. Hrniec odstavíme a vsypeme 1 hrnček kuskusu. Zakryjeme pokrievkou a necháme 5-10 min odstáť, kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu.

 

Pred podávaním polejeme každú porciu šťavou a posypeme obľúbenou bylinkou.

 

 

 

 

Diskusná téma: *Kuskus s kuracím mäsom, rajčinami a hráškom

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok