Kuskus s kuracím mäsom, rajčinami a hráškom
(3-4 porcie)
2 väčšie kuracie prsia
1 menšia cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 konzerva lúpaných rajčín
2 hrste mrazeného hrášku
1 hrnček (250 ml) kuskusu
soľ, čierne korenie
olivový olej
čerstvý koriander (bazalka, tymián,...) na posypanie
Postup
Na kocky nakrájanú cibuľu opražíme dozlatista na oleji. Mäso nakrájame na cca 1 cm hrubé pásiky a pridáme k cibuli, rýchlo opražíme zo všetkých strán. Nakoniec krátko orestujeme prelisovaný cesnak. Zalejeme rajčinami, ktoré vareškou popučíme na menšie kúsky. Pridáme soľ a korenie. Zalejeme 2 hrnčekmi vody.
Natlakujeme hrniec na druhý krúžok a varíme 3 min. Odstavíme a necháme samovoľne odtlakovať.
Potom odoberieme 1 hrnček šťavy (použijeme neskôr pri podávaní) a pridáme hrášok. Za občasného miešania varíme 2 min. Hrniec odstavíme a vsypeme 1 hrnček kuskusu. Zakryjeme pokrievkou a necháme 5-10 min odstáť, kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu.
Pred podávaním polejeme každú porciu šťavou a posypeme obľúbenou bylinkou.
Diskusná téma: *Kuskus s kuracím mäsom, rajčinami a hráškom
Neboli nájdené žiadne príspevky.