Morčacie medajlónky v smotanovej omáčke

 

1kg morčacie prsia

8 plátkov slaniny

1 strúčik cesnaku

250 ml smotany na šľahanie

2PL hladkej múky

2 hrste mrazeného hrášku

soľ, čierne korenie

olivový olej

(Solamyl na zahustenie)

 

Postup:

Mäso nakrájame na cca 1cm hrubé medajlónky (proti smeru vlákna), slaninku na prúžky a rýchlo opražíme z oboch strán na troche oleja, nakoniec kratučko orestujeme prelisovaný cesnak a zalejeme 250 ml vody. Pridáme soľ a korenie.

Natlakujeme hrniec na druhý krúžok a varíme 2 min. Odstavíme a necháme samovoľne odtlakovať.

Vložíme hrášok, necháme zovrieť a pridáme zátrepku zo smotany a múky. Za občasného miešania prevaríme 5 min, bez pokrievky.

 

Podávame s ryžou.

 

Tip

Hustotu omáčky riešim podľa potreby. Ak chcem redšiu, pridám mlieko. Ak hustejšiu rozmiešam v troške vody 1PL Solamylu, vlejem do omáčky a za stáleho miešania nechám 1 min prevariť.

 

 

Diskusná téma: *Morčacie medajlónky

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok