Morčacie medajlónky v smotanovej omáčke
1kg morčacie prsia
8 plátkov slaniny
1 strúčik cesnaku
250 ml smotany na šľahanie
2PL hladkej múky
2 hrste mrazeného hrášku
soľ, čierne korenie
olivový olej
(Solamyl na zahustenie)
Postup:
Mäso nakrájame na cca 1cm hrubé medajlónky (proti smeru vlákna), slaninku na prúžky a rýchlo opražíme z oboch strán na troche oleja, nakoniec kratučko orestujeme prelisovaný cesnak a zalejeme 250 ml vody. Pridáme soľ a korenie.
Natlakujeme hrniec na druhý krúžok a varíme 2 min. Odstavíme a necháme samovoľne odtlakovať.
Vložíme hrášok, necháme zovrieť a pridáme zátrepku zo smotany a múky. Za občasného miešania prevaríme 5 min, bez pokrievky.
Podávame s ryžou.
Tip
Hustotu omáčky riešim podľa potreby. Ak chcem redšiu, pridám mlieko. Ak hustejšiu rozmiešam v troške vody 1PL Solamylu, vlejem do omáčky a za stáleho miešania nechám 1 min prevariť.
Diskusná téma: *Morčacie medajlónky
Neboli nájdené žiadne príspevky.