Morčacie stehno na paprike
1 vykostené morčacie stehno (cca 1kg)
3 cibule
1 PL mletá červená paprika
½ ČL mletá rasca
soľ
čierne korenie
(Solamyl na zahustenie)
Postup
Na kocky nakrájanú cibuľu orestujeme dozlatista na oleji. Mäso nakrájame na cca 2cm hrubé kocky a pridáme k cibuli, rýchlo opražíme zo všetkých strán, nakoniec kratučko orestujeme mletú červenú papriku a rascu a zalejeme vodou, aby zakryla mäso (min 250ml). Pridáme soľ a korenie.
Natlakujeme hrniec na druhý krúžok a varíme 6 min. Odstavíme a necháme samovoľne odtlakovať.
Podávame so zemiakovou kašou.
Tip
Ak chceme hustejšiu šťavu, rozmiešame v troške vody 1PL Solamylu, vlejeme k mäsu a za stáleho miešania necháme 1 min prevariť.
Diskusná téma: *Morčacie stehno na paprike
Neboli nájdené žiadne príspevky.