Segedínsky guláš
(6-8 porcií)
1 kg bravčové stehno alebo plece
2 cibule
1 strúčik cesnaku
1 kg kyslej kapusty
250 ml smotany na šľahanie alebo 375 ml kyslej smotany
2 ČL mletá červená paprika
soľ, čierne korenie
olej
Solamyl alebo hladká múka na zahustenie
Postup
Na kocky nakrájanú cibuľu orestujeme dozlatista na oleji. Mäso nakrájame na cca 2 cm hrubé kocky a pridáme k cibuli, rýchlo opražíme zo všetkých strán. Nakoniec krátko orestujeme prelisovaný cesnak a mletú červenú papriku a zalejeme vodou, aby zakryla mäso (min. 250 ml). Pridáme soľ a korenie. Kapustu vyžmýkame (prípadne aj nakrájame) a navrstvíme na mäso. Už nemiešame.
Natlakujeme hrniec na druhý krúžok a varíme 10 min. Odstavíme a necháme samovoľne odtlakovať.
Smotanu zmiešame s 1 PL Solamylu alebo hladkej múky a vmiešame do gulášu. Za občasného miešania prevaríme 2-5 min. (Solamyl kratšie, múku dlhšie).
Podávame s knedľou.
Tip
Ak zahusťujem Solamylom, rozmiešam ho v troške vody, až potom zmiešam so smotanou. Múku rovno miešam so smotanou. (V prípade kyslej smotany, je tiež lepšie použiť najprv trošku vody). Do takejto zátrepky prilejem trochu horúcej šťavy z gulášu, premiešam a vlejem naspäť. (Nerobia sa hrčky).
Diskusná téma: *Segedínsky guláš
Neboli nájdené žiadne príspevky.