Teľacie na šampiňónoch
1kg teľacie stehno
2 cibule
250g šampiňónov
250 ml smotany na šľahanie
soľ, čierne korenie
olej
Solamyl alebo hladká múka na zahustenie
Postup:
Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji dozlatista. Pridáme mäso nakrájané na cca 1cm hrubé medajlónky (proti smeru vlákna) a rýchlo opražíme z oboch strán. Potom pridáme umyté a na štvrťky nakrájané šampióny a zalejeme cca 300 ml vody. Pridáme soľ a korenie.
Natlakujeme hrniec na druhý krúžok a varíme 10 min. Odstavíme a necháme samovoľne odtlakovať.
Pridáme smotanu zmiešanú s 1 PL Solamylu a za občasného miešania prevaríme 2 min, bez pokrievky.
Podávame s knedľou alebo ryžou.
Tip
Hustotu omáčky riešim podľa potreby. Ak chcem redšiu, pridám mlieko. Ak hustejšiu rozmiešam v troške vody 1PL Solamylu, vlejem do omáčky a za stáleho miešania nechám 1 min prevariť.
Diskusná téma: *Teľacie na šampiňónoch
Neboli nájdené žiadne príspevky.