Teľacie na šampiňónoch

1kg teľacie stehno

2 cibule

250g šampiňónov

250 ml smotany na šľahanie

soľ, čierne korenie

olej

Solamyl alebo hladká múka na zahustenie

 

Postup:

Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji dozlatista. Pridáme mäso nakrájané na cca 1cm hrubé medajlónky (proti smeru vlákna) a rýchlo opražíme z oboch strán. Potom pridáme umyté a na štvrťky nakrájané šampióny a zalejeme cca 300 ml vody. Pridáme soľ a korenie.

Natlakujeme hrniec na druhý krúžok a varíme 10 min. Odstavíme a necháme samovoľne odtlakovať.

Pridáme smotanu zmiešanú s 1 PL Solamylu a za občasného miešania prevaríme 2 min, bez pokrievky.

 

Podávame s knedľou alebo ryžou.

 

Tip

Hustotu omáčky riešim podľa potreby. Ak chcem redšiu, pridám mlieko. Ak hustejšiu rozmiešam v troške vody 1PL Solamylu, vlejem do omáčky a za stáleho miešania nechám 1 min prevariť.

 

 

Diskusná téma: *Teľacie na šampiňónoch

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok